Skarby ogrodnika
przepis

Skarby ogrodnika

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (10 porcji, 20 min):
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki 800 g
Puree z Marchewki 100% WARZYW 210 g
Śmietana roślinna 100 g
Tarty parmezan 100 g
Pesto szpinakowe
Płatki soli
Groszek Cukrowy Młody Mrożony Snow Peas 200 g
Brokuły MINUTE® 200 g
Oliwa z pestek winogron
Świeżo mielony pieprz
Wywar z gotowania Pepitek 200 g
Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania: Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą i odstawić. Zachować 200 ml wywaru z gotowania Pepitek. Puree z marchewki rozmrozić, podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, wymieszać z wywarem, dodać śmietanę i przyprawić wg uznania. Całość dokładnie zmiksować, aby uzyskać gładką teksturę. Powstałą masę dodać do ugotowanych Pepitek i połączyć z tartym parmezanem. Groszek podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, brokuły lekko zblanszować, a następnie podsmażyć na oliwie z pestek winogron. Sposób podania: Pepitki ułożyć na talerzu. Chrupiące warzywa ułożyć obok i przyprawić płatkami soli, świeżo mielonym pieprzem i kilkoma kroplami pesto szpinakowego.