Słodkie Pepitki na mleku z owocami

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

300 g

Mleko pełne

500 g

Wywar z gotowania Pepitek

500 g

Cukier puder

70 g

Laska wanilii

1 sztuka

Owoce sezonowe

500 g

Coulis z mango

400 g

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Pepitki z cieciorki & kukurydzy

300 g

Mleko pełne

500 g

Wywar z gotowania Pepitek

500 g

Cukier puder

70 g

Laska wanilii

1 sztuka

Owoce sezonowe

500 g

Coulis z mango

400 g

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować 5 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Następnie przepłukać zimną wodą i odstawić. Zachować 0,5 l wywaru po gotowaniu Pepitek.

Wywar wymieszać z mlekiem, cukrem i laską wanilii. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać ugotowane Pepitki i gotować razem 18 minut regularnie mieszając.

Powstałą masę przełożyć do naczynek.
Udekorować owocami pokrojonymi w drobną kostkę lub podać z lekko kwaśnym coulis z mango.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację