
przepis
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem na sałacie z pomidorami
2021-10-28 16:12:34
- role:
- Składnik dania
SKŁADNIKI
(10
porcji,
20 min):
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem | 30 szt. |
Sałata karbowana | 500 g |
Pomidor koktajlowy czerwony | 300 g |
Ser tarty | 50 g |
Orzechy włoskie | 50 g |
Oregano | do smaku |
Oliwa z oliwek extra vergine | do smaku |
Sól i pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, doprawić oliwą, solą, pieprzem, oregano, startym serem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut. Sałatę doprawić oliwą, solą i pieprzem.
SPOSÓB PODANIA:Snacki z ryżem podawać w głębokim talerzu na sałacie. Całość udekorować pieczonymi pomidorkami i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.