Zapraszamy na nową stronę

greenology.pl

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem na sałacie z pomidorami
przepis

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem na sałacie z pomidorami

  • role:
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (10 porcji, 20 min):
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem 30 szt.
Sałata karbowana 500 g
Pomidor koktajlowy czerwony 300 g
Ser tarty 50 g
Orzechy włoskie 50 g
Oregano do smaku
Oliwa z oliwek extra vergine do smaku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, doprawić oliwą, solą, pieprzem, oregano, startym serem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut. Sałatę doprawić oliwą, solą i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA:

Snacki z ryżem podawać w głębokim talerzu na sałacie. Całość udekorować pieczonymi pomidorkami i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.