Snack z ryżem, warzywami i cheddarem z chipsami z sera długodojrzewającego i mieszanką sosów
przepis

Snack z ryżem, warzywami i cheddarem z chipsami z sera długodojrzewającego i mieszanką sosów

  • role:
  • Przekąska
SKŁADNIKI (10 porcji, 10 min):
Snack z ryżem, warzywami i cheddarem 1000 g
Ser długodojrzewający owczy lub kozi 150 g
Sos BBQ 100 g
Sos cheddarowy 100 g
Pesto bazyliowe 100 g
Musztarda 100 g
Oliwa z oliwek extra vergine do smaku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Snack z ryżem warzywami i cheddarem upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Ser zetrzeć na tarce, rozłożyć na papierze do pieczenia i podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 40 sekund. Sosy przelać do dyspenserów.

SPOSÓB PODANIA:

Upieczone snacki ułożyć na talerzu, udekorować sosami oraz chipsami z sera.