Snack ze szpinakiem i provolone z kurkumowym majonezem i krewetkami
przepis

Snack ze szpinakiem i provolone z kurkumowym majonezem i krewetkami

  • role:
  • Przekąska
SKŁADNIKI (10 porcji, 10 min):
Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone 30 szt.
Majonez 100 g
Kurkuma 3 g
Wstępnie ugotowane krewetki 150 g
Pomidory koktajlowe 4 szt.
Cytryna 1 szt.
Oliwa z oliwek extra vergine do smaku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Snack ze szpinakiem i serem provolone upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Do gotującej się wody dodać pomidory i gotować przez 2 minuty, a następnie zahartować zimną wodą. Pomidory obrać ze skórki, rozłożyć na blaszce na papierze i suszyć w piekarniku w wysokiej temperaturze przez 25 sekund. Majonez połączyć z kurkumą, cytryną i zmiksować na gładką masę.

SPOSÓB PODANIA:

Majonezem z kurkumą posmarować talerz, na wierzchu ułożyć upieczone snacki i przełożyć krewetkami. Danie udekorować liśćmi ze skórki pomidora i skórką startą z cytryny.