Snack ze szpinakiem i serem provolone z konfitowanym pomidorem na tostach
przepis

Snack ze szpinakiem i serem provolone z konfitowanym pomidorem na tostach

  • role:
  • Przekąska
SKŁADNIKI (10 porcji, 30 min):
Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone 10 szt.
Pomidor koktajlowy 250 g
Cienkie kromki chleba 10 szt.
Świeży koperek do dekoracji
Oliwa z oliwek extra vergine do smaku
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Snack ze szpinakiem i serem provolone upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Cienko pokrojony chleb podpiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10 minut. Pomidory gotować w kuchence mikrofalowej w wodzie przez 2 minuty (moc 900 W). Następnie obrać je ze skórki i doprawić oliwą, solą, pieprzem, oregano i piec w piekarniku w temperaturze 160°C przez 8/10 minut.

SPOSÓB PODANIA:

Na talerzu rozłożyć tosty, na wierzchu położyć Snack ze szpinakiem i serem provolone, udekorować pomidorkami konfitowanymi i świeżym koprem.