
przepis
Śniadaniowy mix kasz z cieciorką, jarmużem i jajkiem poche
2021-03-23 13:14:06
SKŁADNIKI
(2
porcje,
20 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek | 200 g |
Cebula czerwona | 20 g |
Czosnek | 2 ząbki |
Gałka muszkatołowa | 1 łyżeczka |
Tymianek | do smaku |
Jajko | 1 szt. |
Oliwa pietruszkowa | 10 ml |
Sól, pieprz | do smaku |
Sposób przygotowania:
Na oliwie pietruszkowej zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek, dodać mix kasz, doprawić solą, tymiankiem, pieprzem i gałką muszkatołową.
Jajko przygotować w formie poche.
SPOSÓB PODANIA:
Przygotowaną kaszę uformować przy pomocy ringu, na wierzchu ułożyć jajko poche. Całość skropić oliwą.
ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:
ok 5 porcji