Śniadaniowy mix kasz z cieciorką, jarmużem i jajkiem poche

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

200 g

Czosnek

20 g

Gałka muszkatołowa

2 ząbki

Tymianek

1 łyżeczka

Jajko

do smaku

Oliwa pietruszkowa

1 szt.

Sól, pieprz

10 ml

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek

200 g

Czosnek

20 g

Gałka muszkatołowa

2 ząbki

Tymianek

1 łyżeczka

Jajko

do smaku

Oliwa pietruszkowa

1 szt.

Sól, pieprz

10 ml

Sposób przygotowania:

Na oliwie pietruszkowej zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek, dodać mix kasz, doprawić solą, tymiankiem, pieprzem i gałką muszkatołową.

Jajko przygotować w formie poche.

Sposób podania:

Przygotowaną kaszę uformować przy pomocy ringu, na wierzchu ułożyć jajko poche. Całość skropić oliwą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację