Śniadaniowy mix kasz z cieciorką, jarmużem i jajkiem poche
przepis

Śniadaniowy mix kasz z cieciorką, jarmużem i jajkiem poche

SKŁADNIKI (2 porcje, 20 min):
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek 200 g
Cebula czerwona 20 g
Czosnek 2 ząbki
Gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
Tymianek do smaku
Jajko 1 szt.
Oliwa pietruszkowa 10 ml
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Na oliwie pietruszkowej zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek, dodać mix kasz, doprawić solą, tymiankiem, pieprzem i gałką muszkatołową.

Jajko przygotować w formie poche.



SPOSÓB PODANIA:

Przygotowaną kaszę uformować przy pomocy ringu, na wierzchu ułożyć jajko poche. Całość skropić oliwą.



ILOŚĆ PORCJI Z 1 OPAKOWANIA PRODUKTU:

ok 5 porcji