Tacos z falafelem, papryką podsmażaną i sosem cheddarowym
przepis

Tacos z falafelem, papryką podsmażaną i sosem cheddarowym

  • role:
  • Przekąska
SKŁADNIKI (10 porcji, 10 min):
FALAFEL Z CIECIORKI I KUKURYDZY 30 szt.
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA 500 g
Sos cheddarowy 200 g
Miks sałat 200 g
Sos słodko-kwaśny 100 g
Tacos 10 szt.
Oliwa z oliwek extra vergine do smaku
sól do smaku
Sposób przygotowania:

Falafel upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Paprykę w paskach podsmażaną przygotować według instrukcji na opakowaniu.

Sałatę wymieszać z oliwą i solą. Tacos wypełnić przygotowaną mieszanką sałat, Falafelami, papryką, sosem cheddarowym i sosem słodko-kwaśnym.

SPOSÓB PODANIA:

Majonezem z kurkumą posmarować talerz, na wierzchu ułożyć upieczone snacki i przełożyć krewetkami. Danie udekorować liśćmi ze skórki pomidora i skórką startą z cytryny.