
przepis
Tajska sałatka z białą fasolą i pestkami dyni
2017-08-10 15:22:29
- role:
- Składnik dania
- Kulinarna podróż
SKŁADNIKI
(10
porcji):
Biała Fasola PAKOWANA PRÓŻNIOWO | 700 g |
Ogórek zielony | 1 szt. |
Cebula czerwona | 1 szt. |
Papryczka chili | 1 szt. |
Awokado | 2 szt. |
SOS: | |
Czosnek | 2 szt. |
Imbir | 20 g |
Trawa cytrynowa | 1 szt. |
Pestki dyni | 100 g |
Świeża bazylia | 100 g |
Sposób przygotowania:
Posiekać czosnek oraz trawę cytrynową. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć imbir. Dodać posiekaną bazylię oraz uprażone na patelni pestki dyni. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odcedzić fasolę, pokroić ogórek, papryczkę chili, cebulę w pióra oraz awokado w cienkie paski. Wszystkie składniki wymieszać, połączyć z sosem i skropić oliwą.