Tatar z jelenia
przepis

Tatar z jelenia

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (4 porcje, 20 min):
Comber z jelenia 440 g
Cebula 80 g
Ogórek kiszony 80 g
Żółtko 4 szt
Borowik marynowany 80 g
Kapary 30 g
Musztarda francuska 40 g
Sos sojowy 40 ml
Olej lubczykowy 50 ml
MARYNATA DO WARZYW
Brunoise Duet Cukinii 80 g
Ocet orzechowy 100 ml
Miód 50 ml
Sposób przygotowania:

Mięso z jelenia posiekać, a następnie dodać połowę cebuli i ogórka kiszonego pokrojonych w cięcie brunoise.

Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i musztardą, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Warzywa Brunoise Duet Cukinii zamarynować i dodać do powyższych składników.



SPOSÓB PODANIA:

Mięso ułożyć na talerzu i na około rozłożyć pozostałą część ogórka i cebuli, kapary i warzywa Brunoise wraz z borowikiem.

Na środku talerza ułożyć żółtko i polać olejem lubczykowym.