Tatar z pepitek z papryką grillowaną i łososiem

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

50 g

Duet grillowanej papryki w paskach Service+

50 g

Pomarańcza

1 sztuka

Mango świeże

1/2 sztuki

Granat

1/4 sztuki

Łosoś wędzony

20 g

Świeża mięta

10 listków

Świeże chilli

5 g

Oliwa cytrynowa

10 ml

Sól morska

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

25 minut

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

50 g

Duet grillowanej papryki w paskach Service+

50 g

Pomarańcza

1 sztuka

Mango świeże

1/2 sztuki

Granat

1/4 sztuki

Łosoś wędzony

20 g

Świeża mięta

10 listków

Świeże chilli

5 g

Oliwa cytrynowa

10 ml

Sól morska

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Paprykę rozmrozić. Pomarańczę wyfiletować, granat wypestkować, a pozostały z owoców sok zachować.

Łososia i mango pokroić w drobną kostkę, miętę i chili drobno posiekać.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą i doprawić oliwą cytrynową i solą morską.

Sposób podania:

Wymieszane składniki uformować za pomocą ringu i udekorować pozostałymi pestkami granatu oraz kawałkami owoców.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację