Tortilla z falafelem i warzywami

Składniki

Falafel z cieciorki i kukurydzy

12 szt.

Papryka w paskach podsmażana

100 g

Tortilla

3 placki

Mix sałat

50 g

Ogórek zielony

20 g

Kwaśna śmietana (lub jogurt)

12 szt.

Awokado

100 g

Sok z cytryny

100 g

Sól, pieprz

1 szt.

Czosnek

do smaku

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Falafel z cieciorki i kukurydzy

12 szt.

Papryka w paskach podsmażana

100 g

Tortilla

3 placki

Mix sałat

50 g

Ogórek zielony

20 g

Kwaśna śmietana (lub jogurt)

12 szt.

Awokado

100 g

Sok z cytryny

100 g

Sól, pieprz

1 szt.

Czosnek

do smaku

Sposób przygotowania:

Falafele (temp. wyjściowa -18°C) piec przez 8 minut w piecu w temp. 210°C lub smażyć na patelni (temp. wyjściowa -18°C) przez 3 minuty na rozgrzanym oleju.

Pomidorki cherry, ogórek, cebulę, awokado pokroić w plastry i skropić cytryną, aby warzywa nie ściemniały. Paprykę delikatnie podsmażyć do momentu rozmrożenia. Śmietanę doprawić, solą, pieprzem i czosnkiem.

Tortillę lekko zgrillować – podgrzać.

Sposób podania:

Tortillę przeciąć na pół i zawinąć rożki. Posmarować lekko śmietaną i napełnić wszystkimi składnikami. Osobno podać resztę kwaśnej śmietany.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację