Vegeburger Falafel z papryką podsmażaną
przepis

Vegeburger Falafel z papryką podsmażaną

  • role:
  • Składnik dania
  • Przekąska
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (1 porcja, 30 min):
Yummy Vegeburger Falafel 1 sztuka
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA 40 g
Buraczki Czerwone w plastrach 30 g
Bułka bajgel 1 sztuka
Ogórki piklowane 30 g
Ziarna kolendry 5 g
Majonez kolendrowy wegański 40 g
Świeża kolendra 15 g
Sałata rzymska 1 listek
Mała cebula czerwona 1 sztuka
Świeże chili wg uznania
Sposób przygotowania:

Vegeburger Falafel rozmrozić w temp. +3⁰C i smażyć w piecu w temp. 210⁰C przez 8 minut.

Paprykę podsmażyć na suchej patelni przez 7-8 minut. Ziarna kolendry rozetrzeć i dodać do buraków.

Pikle odsączyć i pokroić w plastry, a cebulę pokroić w piórka. Majonez wegański połączyć ze świeżą, drobno posiekaną kolendrą. Bułkę przekroić na pół i podpiec w piekarniku lub na patelni.

Sposób podania:

Posmarować każdą przekrojoną stronę bułki majonezem, następnie na dolną część nałożyć poszarpana sałatę, buraki i pikle. Na warzywa położyć upieczonego vegeburgera, podsmażoną papryczkę i cebulę. Doprawić do smaku. Na wierzch położyć górną część bułki.