Vegeburger Texas z papryką podsmażaną i sosem barbecue
przepis

Vegeburger Texas z papryką podsmażaną i sosem barbecue

  • role:
  • Składnik dania
  • Kulinarna podróż
SKŁADNIKI (1 porcja, 30 min):
Bułka burgerowa 1 sztuka
Yummy Vegeburger Texas 1 sztuka
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA 50 g
Ser cheddar 1 plaster
Sałata rzymska 3 plastry
SOS bbq do smaku
Wędzona papryka do smaku
Sposób przygotowania:

Tostować bułkę na suchej patelni, burger podgrzać zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę podsmażyć na suchej patelni.

Na maśle przesmażyć liście sałaty razem z wędzoną papryką. Smarować ciepłą bułkę sosem. Nałożyć sałatę rzymską, burger, ser i paprykę. Całość zamknąć drugą połówką bułki.