
przepis
Vegeburger Texas z papryką podsmażaną i sosem barbecue
2019-10-30 13:43:57
- role:
- Składnik dania
- Kulinarna podróż
SKŁADNIKI
(1
porcja,
30 min):
Bułka burgerowa | 1 sztuka |
Yummy Vegeburger Texas | 1 sztuka |
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA | 50 g |
Ser cheddar | 1 plaster |
Sałata rzymska | 3 plastry |
SOS bbq | do smaku |
Wędzona papryka | do smaku |
Sposób przygotowania:
Tostować bułkę na suchej patelni, burger podgrzać zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę podsmażyć na suchej patelni.
Na maśle przesmażyć liście sałaty razem z wędzoną papryką. Smarować ciepłą bułkę sosem. Nałożyć sałatę rzymską, burger, ser i paprykę. Całość zamknąć drugą połówką bułki.