Vol-au-vent z kaszą, cukinią i kurkami

Składniki

Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek

120 g

Kurki w zalewie

60 g

Cebula biała

20 g

Tymianek świeży

do smaku

Wino białe wytrawne

30 ml

Śmietana 30%

80 ml

Musztarda

3 g

Ser pleśniowy lazur

15 g

Masło

30 g

Vol-au-vent

1 szt.

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek

120 g

Kurki w zalewie

60 g

Cebula biała

20 g

Tymianek świeży

do smaku

Wino białe wytrawne

30 ml

Śmietana 30%

80 ml

Musztarda

3 g

Ser pleśniowy lazur

15 g

Masło

30 g

Vol-au-vent

1 szt.

Sposób przygotowania:

Na połowie masła usmażyć 10 g cebuli oraz 30 g posiekanych kurek, dodać tymianek i białe wino, a następnie mix kasz z cukinią. Przyprawić solą i pieprzem, dodać ser lazur.

Z drugiej połowy masła, pozostałej cebuli i kurek przygotować sos kurkowy. Na maśle podsmażyć kurki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz otarty świeży tymianek, całość podlać winem. Smażyć do momentu odparowania wina. Na koniec dodać śmietanę, sól, pieprz i musztardę. Zredukować.

Sposób podania:

Vol-au-vent podgrzać w piecu, a następnie wypełnić kremową kaszą z warzywami, podawać z sosem kurkowym.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację