Zapraszamy na nową stronę

greenology.pl

Mix warzyw Brunoise
przepis

Mix warzyw Brunoise

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (20 porcji, 15 min):
Brunoise Kalafior według uznania
Brunoise Duet Marchewki według uznania
Brunoise Duet Cukinii według uznania
Brunoise Brokuły według uznania
Różne rodzaje kasz (jaglana, bulgur, biała gryczana) opcjonalnie
Oliwy smakowe do smaku
Czosnek do smaku
Zioła do smaku
Ryby, owoce morza, mięso według uznania
Sposób przygotowania:

Wymieszać każdy rodzaj Brunoise z dowolnymi dodatkami smakowymi.

Rozłożyć do pojemnika GN, włożyć do pieca na 8 min, 140°C i 80% pary.

Na wierzchu ułożyć dowolne dodatki, ryby, owoce morza, mięso.

SPOSÓB PODANIA:

Brunoise stanowią szybką i różnorodną alternatywę dla dodatków skrobiowych i mącznych, świetnie absorbując smaki i aromaty. Przez długi czas utrzymują żywe naturalne kolory. Są doskonałe do sporządzania sals warzywnych, wegańskich okras np. do pierogów oraz jako składnik farszu.