Warzywne naleśniki z indykiem
przepis

Warzywne naleśniki z indykiem

  • role:
  • Składnik dania
SKŁADNIKI (16 porcji, 25 min):
Duet Żółtej i Zielonej Cukinii MINUTE® 125 g
Paprykowe Trio 220 g
Mieszanka Warzywna "Kalifornia" Minute® 230 g
Cebula 1 szt.
Pierś z indyka 470 g
Mąka 210 g
Masło 2 łyżki
Bulion drobiowy 470 ml
Woda 240 ml
Śmietanka 170 ml
Jajka 4 szt.
Sól do smaku
Sposób przygotowania:

Naleśniki: wodę, śmietankę, jajka i sól wymieszać w blenderze. Dodać mąkę (180 g) i zmiksować na gładką masę. Usmażyć naleśniki. Nadzienie: W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę (ok. 30 g), mieszać i gotować ok. 1–2 minut. Dodać bulion, wymieszać, by pozbawić całość grudek. Doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 1 min. Dodać mrożone warzywa i pokrojoną cebulę. Gotować, aż warzywa zmiękną. Dodać ugotowane i pokrojone kawałki indyka, gotować jeszcze przez 1–2 minuty. Przełożyć nadzienie na naleśniki, zawinąć. Można podawać z jogurtem greckim.