Wrap śródziemnomorski
przepis

Wrap śródziemnomorski

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (10 porcji, 15 min):
Cieciorka PAKOWANA PRÓŻNIOWO 1 kg
Grillowany Duet Czerwonej i Żółtej Papryki 500 g
Wrap 10 sztuk
Świeże pomidory 500 g
Jogurt grecki 500 g
Cebula 200 g
Kolendra do smaku
Curry w proszku do smaku
Mięta do smaku
Szczypiorek do smaku
Oliwa z oliwek według uznania
Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Duet grillowanej papryki rozmrozić.

Pomidory i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę, pomidory, cieciorkę i cebulę wymieszać z oliwą z oliwek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną kolendrę.

Przygotować sos mieszając jogurt grecki, posiekany szczypiorek i curry. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Sposób podania:

Na wrapie ułożyć mieszankę warzyw, dodać delikatnie sos i udekorować świeżymi ziołami. Zwinąć.