
przepis
Wrap z burakami, papryką podsmażaną i guacamole
2019-10-30 14:37:05
- role:
- Idealne połączenie
- Przekąska
SKŁADNIKI
(2
porcje,
20 min):
Buraczki Tarte PAKOWANE PRÓŻNIOWO | 120 g |
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA | 80 g |
Chrupiące placki z tortilli | 2 sztuki |
Cebula dymka | 10 g |
Cebula czerwona | 1/4 sztuki |
Sałata rzymska | 2 liście |
Guacamole | 80 g |
Oliwa z oliwek | 20 ml |
Ziarna kolendry | 2 g |
Salsa paprykowa: | |
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA | 40 g |
Oliwa | 20 ml |
Cebula czerwona | 10 g |
Świeża kolendra | 2 g |
Sok z cytryny | 5 g |
Papryka peperoni | do smaku |
Sposób przygotowania:
Buraki zamarynować w rozgniecionej kolendrze i oliwie.
Cebulę pokroić w cienkie paski, wymieszać z burakami i rozmrożoną podsmażoną papryką.
Przygotować salsę paprykową miksując wszystkie składniki i przecierając je przez sito.
Sposób podania:
Wrapy z chrupiących tortilli posmarować wewnątrz salsą paprykową, a na dnie ułożyć listek sałaty. Całość uzupełnić wymieszanymi wcześniej warzywami. Podawać z guacamole.