Wrap z burakami, papryką podsmażaną i guacamole
przepis

Wrap z burakami, papryką podsmażaną i guacamole

  • role:
  • Idealne połączenie
  • Przekąska
SKŁADNIKI (2 porcje, 20 min):
Buraczki Tarte PAKOWANE PRÓŻNIOWO 120 g
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA 80 g
Chrupiące placki z tortilli 2 sztuki
Cebula dymka 10 g
Cebula czerwona 1/4 sztuki
Sałata rzymska 2 liście
Guacamole 80 g
Oliwa z oliwek 20 ml
Ziarna kolendry 2 g
Salsa paprykowa:
PAPRYKA W PASKACH PODSMAŻANA 40 g
Oliwa 20 ml
Cebula czerwona 10 g
Świeża kolendra 2 g
Sok z cytryny 5 g
Papryka peperoni do smaku
Sposób przygotowania:

Buraki zamarynować w rozgniecionej kolendrze i oliwie.

Cebulę pokroić w cienkie paski, wymieszać z burakami i rozmrożoną podsmażoną papryką.

Przygotować salsę paprykową miksując wszystkie składniki i przecierając je przez sito.

Sposób podania:

Wrapy z chrupiących tortilli posmarować wewnątrz salsą paprykową, a na dnie ułożyć listek sałaty. Całość uzupełnić wymieszanymi wcześniej warzywami. Podawać z guacamole.