Zapiekanka z cukinii z marchewką
przepis

Zapiekanka z cukinii z marchewką

SKŁADNIKI (4 porcje, 35 min):
Cukinia z Marchewką MINUTE® 800 g
Makaron tagliatelle 300 g
Śmietanka 30% 250 ml
Ser tarty do zapiekania 150 g
Żółtka 3 szt.
Czosnek 1-2 ząbki
Masło 40 g
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Ugotowany makaron połączyć z cukinią i marchewką oraz częścią tartego sera. Żółtka i śmietankę dokładnie zmiksować doprawiając do smaku. Żaroodporne naczynia wysmarować masłem. Rozmrożone warzywa ułożyć na dnie naczynia, posypać solą, pieprzem i czosnkiem. Następnie ułożyć wymieszany makaron z warzywami. Posypać resztą sera. Całość zalać zmiksowanymi żółtkami ze śmietaną. Piec w temperaturze 180ºC 10-15 minut.