Zupa grecka z krewetkami

Składniki

Brunoise duet marchewki

300 g

Szalotka

3 szt.

Grecka oliwa z oliwek

10 ml

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

250 g

Liść laurowy

3 listki

Bulion warzywny

1000 ml

Pasta pomidorowa

500 ml

Oregano

do smaku

Ocet czerwony

do smaku

Sól, pieprz

szczypta

Grzanki

8 szt.

Krewetki

4 szt. (opcjonalnie)

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

25 minut

Składniki

Brunoise duet marchewki

300 g

Szalotka

3 szt.

Grecka oliwa z oliwek

10 ml

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

250 g

Liść laurowy

3 listki

Bulion warzywny

1000 ml

Pasta pomidorowa

500 ml

Oregano

do smaku

Ocet czerwony

do smaku

Sól, pieprz

szczypta

Grzanki

8 szt.

Krewetki

4 szt. (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać Pepitki bez wcześniejszego gotowania i zamrożone warzywa Brunoise. Następnie dodać liść laurowy i podsmażać 5 min. Całość zalać bulionem i dusić przez 10 min. Na koniec dodać pastę pomidorową i doprawić solą i pieprzem oraz oregano. Gotować jeszcze przez 5 minut.

Sposób podania:

Serwować w głębokim talerzu z grzankami i opcjonalnie z krewetką. Przed podaniem skropić zupę czerwonym octem.

Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację