Zupa krem z kukurydzy
przepis

Zupa krem z kukurydzy

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (1 porcja, 20 min):
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki 30 g
Kukurydza Złocista 100 g
Bulion warzywny 200 ml
Olej z wędzonych warzyw 10 ml
Sól do smaku
Woda do gotowania
Świeże zioła
Sposób przygotowania:

Wodę zagotuj, Pepitki gotuj w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut, na koniec przelej zimną wodą, odstaw.

Zagotuj wodę na kukurydzę, kukurydzę gotuj w osolonej wodzie przez 15 min.

Kukurydzę zblenduj na gładką masę.

SPOSÓB PODANIA:

Pepitki ułóż na talerzu, a następnie wlej przygotowany krem.
Udekoruj olejem z wędzonych warzyw i ziołami.

VIDEO: