Zupa mix krem z puree z batatów i z groszku
przepis

Zupa mix krem z puree z batatów i z groszku

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
SKŁADNIKI (4 porcje, 20 min):
PUREE Z BATATÓW 100% WARZYW 400 g
Puree z Zielonego Groszku 100% WARZYW 400 g
Jarmuż Tysiąc Liści do dekoracji
Cebula biała 40 g
Czerwone pepperoni
Mleczko kokosowe 400 ml
Kolendra ziarno
Kolendra świeża 20 g
Sos sojowy
Gałka muszkatołowa
Ser pleśniowy
Olej słonecznikowy
Limonka, sól, pieprz biały
Sposób przygotowania:

Przygotować dwa garnki. W każdym delikatnie rozgrzać olej. Na patelni zeszklić pokrojoną cebulę i dolać do niej mleko kokosowe. Połączone i podsmażone produkty przełożyć po połowie do obydwu garnków

.

Do jednego garnka dodać purée z batatów, pokrojone pepperoni i kolendrę ziarno. Do drugiego dodać purée z groszku zielonego oraz gałkę muszkatołową. Przygotowane potrawy doprawić sosem sojowym, limonką i białym pieprzem, dodać listki kolendry. Następnie zblendować osobno, aby powstały dwa kremy. Nie ma konieczności ich przecierania.

Sposób podania:

Każdy krem nalewać jednocześnie powoli na talerz. Jarmuż usmażyć w małej ilości tłuszczu na chrupko i udekorować przygotowane danie. Podawaj posypane serem i pepperoni.