Zapraszamy na nową stronę

greenology.pl

Zupa z zielonego groszku i mięty z kawałkami tuńczyka
przepis

Zupa z zielonego groszku i mięty z kawałkami tuńczyka

  • role:
  • Składnik dania
  • Smak i zdrowie
  • Wyjątkowe okazje
SKŁADNIKI (4 porcje):
Puree z Zielonego Groszku 100% WARZYW 100 g
Bulion warzywny 1500 ml
Duże liście mięty 10 sztuk
Sól, biały pieprz, pieprz młotkowany kolorowy
Oliwa
Twarożek kanapkowy naturalny 100 g
Stek z tuńczyka 240 g
Sposób przygotowania:

Do garnka włożyć puree z zielonego groszku i zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia i doprawić. Do ciepłego kremu dodać drobno posiekaną miętę. Gęstość kremu wyregulować ilością dolewanego bulionu. Twarożek, miętę i oliwę doprawić solą i młotkowanym pieprzem, wymieszać na gładką masę.

Stek z tuńczyka zgrillować z obu stron i doprawić solą i młotkowanym pieprzem. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do pieca rozgrzanego do 180°C. Piec około 6 min.

Krem przelać do talerza, nałożyć serek z miętą i zgrillować tuńczyka pokrojonego w kostkę. Udekorować listkami mięty.